Alles wat jij moet weten over SPF

De zomer is begonnen! Veel mensen halen dan ook nu pas hun zonnebrandcrème (SPF) weer tevoorschijn. Maar wist je dat uv-stralen 365 dagen per jaar een schadelijke invloed hebben op je huid? Ook op de donkere, bewolkte dagen! Dus of het nu regent of zonnig is, het is altijd belangrijk om je huid met een zonnefactor te beschermen tegen schadelijke straling van de zon.

Wat is SPF?

Een SPF is ontzettend belangrijk, maar wat is het eigenlijk precies? SPF staat voor Sun Protection Factor, ook wel de zonbeschermingsfactor. Het beschermt je huid tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Deze stralen zijn de belangrijkste oorzaak van tekenen van huidveroudering. Ze kunnen ook de oorzaak zijn van huidkanker. Je houdt dus niet alleen je huid mooi, maar ook gezond door je dagelijks te beschermen met een SPF.

Zonnebrandcrème aanbrengen

Je kunt een zonnebrand op verschillende manieren aanbrengen. Het is gemakkelijk om te kiezen voor een dagcrème met een SPF. Dit scheelt je namelijk weer tijd in de ochtend! Wij bieden verschillende dagcrèmes met SPF aan, zoals Garnier Skin Active UltraLift Dagcrème. Hoe hoger de factor, hoe langer het beschermt.

Hoe gebruik ik het?

Zit er geen SPF in jouw favoriete dagcrème? No worries! Een losse SPF kun je gerust over je dagcrème aanbrengen. Let op: gebruik je SPF altijd als laatste stap in je skincare routine. Ga bijvoorbeeld voor een zonnebrandcrème van Lovea of Biotherm. Breng 's morgens, als laatste stap in je huidverzorgingsroutine, je crème met SPF aan op de huid van je gezicht (ook rond de ogen) en andere huiddelen die niet worden bedekt door kleding.

Make-upproducten met SPF

Wist je dat sommige make-upproducten SPF bevatten? Superfijn en handig! De L'Oréal Skin Paradise Tinted Water-Cream is een getinte BB-cream met SPF 20. De Bourjois 1.2.3. Perfect Foundation corrigeert alle oneffenheden en bevat SPF 10. Ben je benieuwd naar alle andere toppers met een SPF? Kijk dan hier!

SPF producten

Bekijk hier onze Lovea collectie

Alles bekijken

Onlangs bekeken.